GRIP OP STRESS

Help je medewerkers grip te krijgen op stress!

Een hoge werkdruk, veel en langdurig verzuim door stressklachten, uitval door burn-out, medewerkers met psychische klachten die op het randje staan van omvallen. Maar ook veel medewerkers met fysieke klachten, zoals rug- en schouderklachten, migraine. Herkenbaar voor jouw organisatie? Je bent helaas niet de enige……

Uitval door werkstress voorkomen

Je hebt al verschillende interventies ingezet in je organisatie. Gesprekken met de bedrijfsarts, trainingen time management, e-learnings over omgaan met stress, individuele coaching of zelfs trajecten bij een psycholoog. Maar zonder duurzaam resultaat. Het is en blijft pleisters plakken en helpt vaak maar gedeeltelijk of tijdelijk.

Caja met haar 20+ jaar ervaring in het bedrijfsleven als HR professional, maar ook als coach en trainer herkent het probleem. Ook Mirjam die in haar praktijk als psycholoog en coach mensen begeleidt met stressklachten en burn-out, ziet de beperkingen van de bestaande interventies en oplossingen voor deze problematiek in bedrijven.

Zelf hebben wij ook de nodige persoonlijke ervaring met burn-out en stressklachten. Wij zijn daarom extra gemotiveerd om anderen te helpen om grip op stress te krijgen.

Caja en Miram in gesprek over de workshop grip op stress

Workshop

Grip op Stress

Met onze gecombineerde kennis en ervaring hebben wij de workshop GRIP OP STRESS ontwikkeld. Een workshop die grote impact heeft omdat we medewerkers kennis laten maken met hun zenuwstelsel, daar waar stressklachten ontstaan. We zetten medewerkers die stressklachten ervaren zelf aan het stuur naar een spoedig herstel of het voorkomen van uitval.

Gedurende de workshop leren we medewerkers om beter om te gaan met stress, werkstress in een vroeg stadium te herkennen en de juiste tools in te zetten om stress te verminderen.

Hierdoor voorkom je chronische stress bij medewerkers en zijn ze in staat beter grenzen te voelen en eerder grenzen aan te geven.

Wat wij veel zien in onze coachpraktijk is dat de meeste mensen niet goed luisteren naar hun lichaam. Hierdoor is het lichaam genoodzaakt om steeds grotere signalen af te geven. Of we begrijpen de signalen van ons lichaam niet altijd goed en proberen het gevoel van stress op een inefficiënte manier op te lossen.

Ook als medewerkers niet tegen het randje van overspannenheid of burn-out aan zitten, kunnen ze veel werkstress ervaren en de behoefte hebben de reacties van hun lichaam beter te begrijpen. Hierdoor zijn ze in staat beter in balans te blijven en uitval te voorkomen.

Inhoud van de Workshop

Webinar van 1 uur

2 modules van 3 uur

De workshop is ook in één dag te volgen en kan ook in het Engels worden gegeven. Na de workshop gaan medewerkers naar huis met hun persoonlijke stress handleiding:

Onze duurzame aanpak van stress

Als mens zijn we het verleerd om te ontspannen op een manier dat ons biologische systeem daadwerkelijk begrijpt. We zijn heel goed geworden in altijd ‘aan’ staan, ook in het weekend. We leren jouw medewerkers ontspannen door op de ‘uit’ knop te drukken zodat ze echt kunnen ontspannen en stress vermindert of voorkomen kan worden. Daardoor bouwen medewerkers veerkracht op en vergroten daarmee hun belastbaarheid.

In de workshop gaan we dieper in op het biologische (stress)systeem zoals het autonoom zenuwstelsel. We gebruiken hiervoor de polyvagaal theorie van Stephen Porges en maken gebruik van de hartcoherentie methode. Voor beide methodes zijn wij opgeleid en hebben al vele mensen hiermee succesvol begeleid.

Waarom werkt onze aanpak?

Wij zetten medewerkers zelf weer aan het stuur als het gaat om hun eigen gezondheid en veerkracht. Wij leren medewerkers stress aan te pakken bij de bron. Daar waar stressreacties ontstaan, namelijk in het autonome zenuwstelsel.

Niet door grip te krijgen op het autonome zenuwstelsel maar door te begrijpen hoe en waarom stress ontstaat om vervolgens de tools aangereikt te krijgen hoe je stress signalen in een vroeg stadium kunt herkennen. Zo kunnen jouw medewerkers daarna leren om stress te reguleren, samen met hun collega’s.

De voordelen

De workshop GRIP OP STRESS voor jouw organisatie

Benieuwd of onze workshop aanslaat binnen jouw organisatie?

Bij iedere workshop starten wij met een 1 uur durend webinar. Mocht er nog twijfel zijn over of dit de juiste workshop voor jouw medewerkers is, dan is het mogelijk om eerst enkel met het webinar te starten. Zo kunnen jij en jouw medewerkers kennismaken met ons als trainers, onze werkwijze en onze methodes. Het webinar is een goede voorbereiding op de face to face workshops en geeft jou de mogelijkheid om te onderzoeken of wij bij jullie bedrijf passen.

Referenties

Reacties van deelnemers

4/5

“Zeer interessant. Je leert jezelf beter te begrijpen en te begrijpen waar stress vandaan komt.”

5/5

“De eerste module heeft me veel herkenning, maar ook erkenning gegeven. Ik kan mijn reacties nu beter plaatsen.”

4/5

“De workshop heeft me tools gegeven om te reguleren. Mooi om te merken dat dit werkt en dat ik mezelf beter kan reguleren.”

4.5/5

“Het was confronterend om te zien waar ik stond in mijn herstelproces naar aanleiding van de eerste module. Het heeft me geholpen mijn grenzen beter aan te geven, nee te zeggen.”

4.5/5

“Geeft inzicht, rust en praktische handvaten. Een moment voor jezelf!”

4/5

“Heel boeiend. Iedereen zou moeten weten hoe een mens in elkaar steekt. Nu is nagenoeg alles op ratio gebouwd. Logisch dat stress/ burn-out e.d. aan de orde van de dag is.”

5/5

“Duidelijke workshop, ook heel inzetbaar voor mijn team. Niet alleen geeft het me inzicht in mijn eigen reacties, maar ook in de reacties van anderen. Zodat ik vanuit daar beter kan aansluiten.”

3.5/5

“Ik heb naar aanleiding van de eerste module bewuste keuzes kunnen maken in wat ik wel en niet oppak.”

Hoe nu verder?

We kunnen ons voorstellen dat je nieuwsgierig bent geworden naar onze workshop GRIP OP STRESS. We maken graag een (online) afspraak om kennis te maken, al je vragen te beantwoorden en te bekijken of de workshop aansluit bij jouw team of organisatie.

Waar nodig kunnen we een programma op maat maken afgestemd op de behoeftes van jouw team of organisatie.

Grip op stress modules

Webinar
1 uur inleiding in programma GRIP OP STRESS

Module 1 *
maak kennis met je zenuwstelsel

Duurt 3 uur
Begeleid door 2 trainers
Maximaal aantal deelnemers per groep: 12

Module 2 *
meer balans & ontspanning met behulp van je ademhaling

Duurt 3 uur
Begeleid door 2 trainers
Maximaal aantal deelnemers per groep: 6

Module 3
coaching individueel

Dit betreft een coachtraject op maat, welke in afstemming met werkgever en werknemer wordt opgesteld. In deze individuele sessies, begeleidt door Mirjam of Caja borduren we voort op de opgedane inzichten in de workshop en de persoonlijke vraagstukken van de werknemer.

Persoonlijke begeleiding met of zonder hartcoherentie mogelijk. Ook is het mogelijk om sessies bij de paarden in te plannen. Sessies duren per keer 60 of 90 minuten

Module GRIP OP STRESS voor leidinggevenden

Duurt 4 uur
Begeleid door 2 trainers
Maximaal aantal deelnemers per groep: 12

* Module 1 en 2 kunnen alleen als combinatie worden afgenomen, aangezien de inhoud van module 2 voortbouwt op de inhoud van module 1. Er kan worden gekozen om module 1 & 2 met of zonder webinar vooraf en met of zonder individuele coaching af te nemen.