GRIP OP STRESS

Grip op Vitaliteit

Als organisatie wil je goed voor je medewerkers zorgen. Je wil graag dat ze zich gehoord, gezien en gewaardeerd voelen. Je wilt dat jouw medewerkers op de juiste plek op het juiste moment zitten, waardoor ze productiever en gelukkiger zijn. Maar niet alleen voor dit moment, je wilt graag dat ze ook in de toekomst bij jou blijven en dan nog steeds productieve en gelukkige medewerkers zijn. Daar heeft niet alleen de medewerker, maar ook de organisatie het meeste baat bij.

Duurzame inzetbaarheid

Hoe krijg je dit voor elkaar? Met zoveel verschillende mensen heb je te maken met veel verschillende behoeftes, verschillende ambities, verschillende levensfasen, verschil in veerkracht en capaciteiten. Dit vraagt om een brede aanpak. Wij geloven niet in ‘one size fits all’. Wél geloven wij in aansluiten bij wat mensen nodig hebben zodat er ruimte is voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Dit vraagt om inzoomen op de behoeftes van de verschillende doelgroepen binnen je organisatie. Een aanbod wat als doel heeft de algehele vitaliteit en in het bijzonder de mentale weerbaarheid van je werknemers te vergroten.

Onze aanpak voor vitalere medewerkers

Waarin wij verschillen van andere aanbieders is dat wij een breed pakket aan workshops en coaching bieden dat aansluit bij al de doelgroepen in jouw organisatie.

Door onze gecombineerde jarenlange ervaring in het bedrijfsleven als HR professional en door onze ervaring als coach, psycholoog en trainer weten wij de juiste aanpak te kiezen voor elke doelgroep.

En dit is niet het enige; het is onze missie om medewerkers en leidinggevenden zelf aan het stuur te zetten van het vergroten van hun eigen veerkracht en vitaliteit, zodat duurzame inzetbaarheid een haalbaar doel wordt. Wij gunnen zowel werkgevers als werknemers het kunnen werken vanuit veerkracht en balans, vanuit zicht op eigen kwaliteiten en uitdagingen. Zodat jullie samen het best mogelijke resultaat kunnen behalen!

Voordelen voor jouw organisatie:

Voordelen voor de medewerkers:

Meer informatie

Autonoom zenuwstelsel & hartcoherent ademen

Het werken met het autonoom zenuwstelsel is de basis van ons aanbod. Wij zijn ervan overtuigd dat het (leren) begrijpen van de biologische (stress)reacties van het lichaam bijdraagt aan het duurzaam kunnen herstellen en voorkomen van stressklachten.

We nemen mensen mee in de autonome (=automatisch) reacties van het menselijk zenuwstelsel in verschillende situaties, aan de hand waarvan medewerkers meer inzicht krijgen in de signalen die hun lichaam ze gedurende een dag of stressvolle periode geeft. Vanuit dit inzicht kunnen vervolgens praktische stappen gezet worden naar het reguleren van spanning en het terugkeren naar een staat van balans.

Één van deze praktische tools om de balans en veerkracht te vergroten en stress te reguleren is de ademhaling. Vaak staan we er nauwelijks bij stil bij onze ademhaling, echter is de ademhaling één van de krachtigste manieren om het autonoom zenuwstelsel te ondersteunen. Onder hartcoherent ademen verstaan wij, heel simpel gezegd, het ademritme waarbij alle interne biologische processen optimaal op elkaar afgestemd zijn. Van hieruit kan balans in het autonoom zenuwstelsel worden bereikt en bevordert – wat vervolgens een positief effect heeft op de ervaren stressreacties. Voor ieder mens kan dit optimale ademritme verschillen.

Waarom Mirjam en Caja?

Beiden zijn wij opgeleid tot hartcoherentie coach. Dit houdt in dat wij niet alleen weten hoe de ademhaling de biologische (stress)reacties kan beïnvloeden, maar dat wij ook opgeleid zijn om anderen in dit proces te mogen begeleiden. Onze kennis en ervaring op gebied van het autonoom zenuwstelsel en hartcoherent ademen hebben wij verweven in ons aanbod.

Hieronder nemen we jou mee in onze mogelijkheden. Wil je graag een combinatie van verschillende modules, of specifieker afstemmen op de vraag en behoefte in jouw organisatie? Wij denken graag met je mee! Stuur ons een bericht en we maken graag vrijblijvend kennis om de mogelijkheden te bespreken!

Hartcoherentie als tool naar meer veerkracht en balans

Inleidende bijeenkomst
Wat is hartcoherentie?

Duurt 1 uur
Begeleid door 2 trainers
Maximaal aantal deelnemers per groep: 12 (offline) – online geen maximum. Kan zowel offline (op locatie) of online (in vorm van een webinar) worden afgenomen.

Module
Hartcoherentie in de praktijk brengen

6 sessies van 1.5 uur (3 sessies online en 3 sessies offline)
Begeleid door 2 trainers
Maximaal aantal deelnemers per groep: 6

Aanvullend aanbod duurzame inzetbaarheid medewerkers

Op basis van de behoeften bij jullie in de organisatie kunnen wij per doelgroep een aanbod op maat ontwikkelen en verzorgen. We denken hierin graag met jullie mee! Voorbeelden van workshops die we al eerder hebben gegeven zijn:

Individuele coachtrajecten medewerkers

Wij kunnen coachtrajecten op maat verzorgen voor jouw medewerkers. Samen stemmen we af wat de coachvraag is en hoeveel sessies er nodig zijn. Sessies kunnen online of offline ingepland worden en duren 60 tot 90 minuten.

Wij bieden reguliere individuele coaching, maar ook paardencoaching op de volgende locaties: Gouda, Rotterdam, Abcoude (zonder paarden) en in Moordrecht en Mijdrecht (met paarden).

Onderwerpen waar wij veel mee werken in coaching zijn: